W czwartym kwartale 2023 roku we wrocławskiej Renomie zostanie otwarta nowa strefa gastronomiczno-kulturalna Pedet.
Miejsce to, którego nazwa nawiązuje do wieloletniej historii Powszechnego Domu Towarowego, zaoferuje siedem konceptów gastronomicznych, które dostarczą niezwykłych doznań kulinarnych. Centralnym miejscem nowej przestrzeni będzie bar z wydzieloną strefą na wydarzenia kulturalno-artystyczne i muzykę na żywo.
Oferta Pedetu Renoma
Pedet Renoma to nowatorska strefa gastronomiczna zlokalizowana od strony Placu Czystego wraz z zewnętrznymi ogródkami restauracyjnymi. Ofertę Pedetu tworzyć będzie siedem autorskich punktów gastronomicznych reprezentowanych przez znanych restauratorów.
- Meatologia to wrocławska marka znana z wysokiej jakości steków z argentyńskiego i amerykańskiego bydła rasy Black Angus, japońskiej wołowiny Wagyu oraz szlachetnej jagnięciny z Nowej Zelandii.
- Giro i Tapas to miejsce serwujące specjały kuchni włoskiej i hiszpańskiej.
- Vietnem i Tajka to koncepty kuchni azjatyckiej prowadzone przez pasjonatkę i popularyzatorka kuchni azjatyckiej, Linh Nguyen.
- The Fry to street-foodowy lokal z belgijskimi frytkami oraz hiszpańskimi churrosami.
Oprócz smaków
Czas spędzony w Pedecie Renoma będzie też świetną okazją do skosztowania regionalnych specjałów w nowatorskich odsłonach. Spotkaniom przy stole sprzyjać będzie przyjemne wnętrze z oryginalnym designem. Charakterystycznym elementem wystroju będzie połączenie stylu art-deco i elegancji Renomy. Uwagę gości przykuje neon z logo Pedet nawiązujący do historycznej nazwy Renomy. Za projekt aranżacji Pedetu odpowiada wrocławska pracownia 3XA.
Odwiedzający Renomę będą mogli korzystać także z części restauracyjnej z obsługą kelnerską od strony Pl. Kościuszki, której otwarcie zaplanowano na wiosnę 2024 roku.
Źródło: Globalworth